Met spruitjes is niks mis, mits…!

Tijdens het interview haalde Arnold de VVD-opmerking over de “Spruitjeslucht en hoge lasten in Staphorst aan de Oude-Maas” van begin dit jaar aan. Hij nam gelijk de kans waar om de mooie Hoeksche Waardse spruitjes te promoten. Met de spruitjes is, mits goed bereid, namelijk helemaal niets mis. Arnold overhandigde aan alle omroep medewerkers een zakje spruitjes en daagde hen uit om er vooral iets lekkers van te maken. Voor de latere gast in het programma (wethouder financiën, Piet van Leenen) liet hij ook een zak achter.

Jouw VVD plaatste de opmerking ““Spruitjeslucht en hoge lasten in Staphorst aan de Oude-Maas” in januari tijdens de behandeling van het hoofdlijnen akkoord van de coalitie. Wij vonden namelijk dat de coalitie bij de  zondagsopenstelling, particuliere initiatieven en evenementen niet thuis gaf.

In de hele Hoeksche Waard, behalve 12 zondagen in Oud-Beijerland, mag geen enkele winkel of supermarkt op zon- en feestdagen open. Inwoners, die wel op zondag meubels willen kopen of boodschappen doen, gaan nu naar winkels buiten de Hoeksche Waard.

De door ondernemers opgestelde detailhandelsvisie wordt genegeerd en de lokale ondernemers die wel open willen gaan, zijn de dupe. Ook de horeca hoeft niet op sympathie van de coalitie te rekenen. Het akkoord biedt geen ruimte voor verandering en de coalitie meldt eveneens dat er voor particuliere ondernemers geen enkele ruimte is bij het stimuleren of zelfs faciliteren van recreatieve evenementen.

De VVD vindt dit nog steeds een slechte zaak. Veel mooie kansen worden bij voorbaat om zeep geholpen en de Hoeksche Waardse hang naar meer vitaliteit komt onder druk te staan. Het beeld van een “Staphorst met een spruitjeslucht aan de Oude Maas” gloort nog steeds aan de horizon.